امتیاز دهید :

سیستم بویایی مغز سریعتر از بینی عمل می کند.

تاریخ : 1390/09/10 تعداد بازدید : 1020 نویسنده : مدیر سایت
سیستم بویایی مغز سریعتر از بینی عمل می کند.

 پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه نورث وسترن آمریکا می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان داده است : در سیستم آلفاکتوری کورتکس مغز که محل حس بویایی است، برای بوهای مطلوب کدی وجود دارد که به فرد کمک می کند قبل از بوئیدن، بو را تشخیص دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، دانشمندان دریافته اند پیش از آنکه بینی، بوی آشنایی را تشخیص دهد، مغز سیستم حسی را برای دریافت و تشخیص آن بوی خاص آماده می کند.

پژوهشگران دانشگاه نورت وسترن می گویند شواهد حاکی از آن است که مغز از رمزگذاری پیش بینی کننده برای ایجاد الگوهای پیش بینی کننده بوهای خاص در قشر بویایی در مغز استفاده می کند.

پژوهشگران در واقع معتقدند، فرد به دلیل اینکه از نظر ذهنی انتظار دارد بویی که از جانب یک گل به مشامش می رسد، بوی خوشی باشد از این رو قبل از ایستادن و بوئین گل های رز، عطر آنها را استشمام می کند.

اما مسأله ای که وجود دارد این است که افراد نمی توانند بوهای ناخوشایند، همانند بوی شیر فاسد شده را فقط پس از دیدن بطری شیر حدس بزنند. آنها باید برای تشخیص فاسد بودن شیر حتما بینی خود را به آن نزدیک کنند زیرا در مغز نمونه تعریف شده ای برای آن وجود ندارد.

بو پیش از آنکه توسط بینی تایید شود در قشر بویایی مغز جای می گیرد.

محققان می گویند رمزگذاری پیش بینی کننده از اهمیت بسزایی برخوردار است چرا که مزیت رفتاری را برای حیوان و انسان فراهم می آورد و اجازه می دهد فرد واکنش سریع تر و دقیق تری به محرک های موجود در محیط اطراف نشان دهد.

کریستینا زلانو مجری این پژوهش می گوید: اگرچه الگوهای پیش بینی کننده به ما مزیت رفتاری می دهند اما افراد اغلب قدرت حس بویایی را نادیده می گیرند.

وی افزود: اگر کسی یک بطری شیر به شما بدهد و بپرسد آیا این شیر فاسد شده است یا خیر ، ممکن است هیچ نشانه قابل رویت و یا امکان جوشاندن وجود نداشته باشد که به شما در تشخیص دقیق فساد شیر کمک کند. از این رو برای چنین تشخیصی به حس بویایی خود تکیه خواهید کرد.

تحقیقات ما حاکی از آن است که اگر مغز موفق شود یک الگو از بوی شیر فاسد تهیه کند می توانید با دقت بیشتری مشخص کنید که آیا شیر فاسد است یا خیر.

در این تحقیقات پژوهشگران از تکنیک های MRI بهره گرفته و عملکرد مغز را بررسی کرده اند.

آنها در این تحقیقات همچنین دریافته اند که وجود کد پیش بینی کننده در مغز می تواند برای حیوانات حائز اهمیت تلقی شده و موجب عکس العمل سریع تر و دقیق تر آنها پیش از مجاورت و نزدیکی به اشیاء بودار باشد.




ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر