در پی وقوع زلزله قدرتمند اخیر و بحران هستهای فوکوشیما، مواردی از بروز مشکلات و اختلالات غده تیروئید در تعدادی از کودکان و نوجوانان این کشور تشخیص داده شده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از کیودو، ، بدترین حادثه اتمی دنیا بعد از چرنوبیل پس از وقوع زلزله و بروز سونامی در ژاپن در ماه مارس گذشته سبب شد تا منطقه فوکوشیما به دنبال آسیبدیدگی نیروگاه هستهای اش الوده شود و در نتیجه پزشکان محلی به بررسی و پژوهش درازمدت بر روی کودکان پرداختند.
نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد از ۱۳۰ کودکی که به همراه والدین خود پس از بحران هستهای اخیر از منطقه فوکوشیما نقل مکان کردهاند، ۱۰ کودک به بینظمیهای هورمونی و مشکلات دیگر در غده تیروئید، مبتلا شدهاند
این مطالعه از سوی موسسه خیریهای انجام گرفته که برای کمک به قربانیان حادثه هستهای چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ میلادی تعیین شده بودند. این گروه از کارشناسان با همکاری متخصصانی از بیمارستان دانشگاه «شنیشو» از خون و ادرار کودکان زیر ۱۶ سال تا نوزادان یک ماهه نمونهبرداری کردند.
نتایج بررسیها نشان داد: از هر ۱۳۰ کودک، ۱۰ نفر به اختلالات هورمونی تیروئید مبتلا هستند و از این ۱۰ کودک نیز یک نفر به کاهش غیرعادی سطح هورمون تیروئید، هفت نفر به افزایش غیرعادی سطح هورمون تیروئید و دو کودک نیز به مشکل افزایش غلظت پروتئین «تیروگلوبولین» در خون دچار هستند که این موارد احتمالا ناشی از آسیب دیدگی غده تیروئید هستند.
حدود ۲۰هزار نفر بعد از وقوع زلزله و بروز سونامی در ۱۱ مارس جان باختندو این فاجعه به شدت به مجتمع نیروگاه هستهای فوکوشیما آسیب زد.